Център по китайска медицина, масажи, рейки, акупунктура
     
 

Невроза

Всеки пети човек в някакъв период от живота си страда от психично разтройство, наречено невроза. Тя възниква вследствие на продължително психично напрежение, като най-често това са продължително действащи социални фактори върху личността.

Такива фактори които водят до хронично пренапрежение са: дълго продължаващи семейни конфликти, хронично недоспиване, дългогодишна работа без седмичен или годишен отпуск, лош микроклимат, продължително подтискане на емоционалните реакции, изпадане често в ситуации, при които е необходимо да се вземе бързо решение, безработица, инфлация, социална неосигуреност. Лесно се отключват невротични състояния като анорексия, злоупотреба с алкохол, наркотици и тютюн. Основните признаци за подобно състояние са прекомерните по сила емоции като: страх, тревога, притеснение, напрежение, свръхвъзбудимост и раздразнителност.

Почти винаги тези емоционални състояния се съпровождат и с неприятни симптоми от страна на тялото - сърцебиене, главоболие, задух, стомашни оплаквания, схващания, бърза уморяемост, нарушение на съня и др.

Препоръчителения брой процедури, които е добре да се направят при това заболяване е поне 20 процедури в рамките на няколко месеца. С честота на процедурите от 2 до 3 седмично.
 

Методи на лечение:

Акупунктура /иглотерапия/
Тибетски вибрационен масаж
Рейки
Аурикулотерапия
Електроакупунктура
Вендузотерапия
Ароматерапия
Медомасаж
Китайски традиционен масаж
Моксотерапия
Китайска лечебна гимнастика
Тай дзи цюан
Юмейхомасаж
Билкотерапия
Масаж на стъпалата