Център по китайска медицина, масажи, рейки, акупунктура
     
 

Зависимости – тютюн, алкохол, наркотици

В съвремения живот особено се изостриха проблемите, свързани с тютюнопушенето, наркоманията и алкохолизма.

Тютюнопушене. Тютюнопушенето се е превърнало в един от най-големите и първостепенни проблеми. Тютюнът е коктейл на повече от 12 различни отрови. Главните то тях са никотин, каменовъглени катрани, въглероден окис, дианид, фуржурол и амоняк. Каменовъглените катрани в тютюна са главните виновници за развитието на рака у пушача. Основните им мишени са устата, ларинкса, белите дробове, стомаха и пикочния мехур.

Злоупотреба с алкохол. Нараства броя на хората употребяващи алкохол. Той се свързва директно с рецептора за гама-аминомаслената киселина в централната нервна система и предизвиква упойващ и успокояващ ефект, подобен на бензодиазепините, които се свързват със същия ГАМК рецептор. Алкохолът действува различно на различните хора, но типичните му ефекти зависят от концентрацията му в кръвта. Уврежда всички органи.

Приемане на наркотици. Те са субстанции, които се намесват в обменните процеси на тялото, влияят върху настроението, възприятията и поведението и към тях се развива зависимост. Наркотичните вещества са група фармакологични вещества, които действат предимно върху централната нервна система.

Препоръчителения брой процедури, които е добре да се направят при това заболяване е поне 20 процедури, в рамките на няколко месеца. Изписват се и специални билкови комбинации.
 

Методи на лечение:

Акупунктура /иглотерапия/
Тибетски вибрационен масаж
Рейки
Аурикулотерапия
Електроакупунктура
Вендузотерапия
Ароматерапия
Медомасаж
Китайски традиционен масаж
Моксотерапия
Китайска лечебна гимнастика
Тай дзи цюан
Юмейхомасаж
Билкотерапия