Център по китайска медицина, масажи, рейки, акупунктура
     
 

Мигрена

Един на всеки десети човек страда от мигрена, с ясно изразено преобладаване на женския пол. При много хора заболяването се проявява за първи път през детството или в тийнейджърска възраст, а при други в зряла възраст. Има фамилна обремененост, т.е. хора с мигрена имат кръвна роднинска връзка с други, страдащи от същото заболяване.

Мигрена се характеризира с тежко главоболие, гадене и патологично изменени възприятия. Типичните болки траят от 4 до 72 часа, засягат само едната половина на главата и са пулсиращи. Симптомите включват гадене, повръщане, повишена чувствителност към светлина и звук. При 1/3 от хората, страдащи от мигренозни пристъпи, симптомите се предшестват от аура – необичайни зрителни, обонятелни или други усещания. Мигренозен пристъп, който може да настъпи изведнъж или да се развива бавно, с часове.

Много добре се повлиява от акупунктура и билкотерапия. Изготвя се специална билкова комбинация.

Препоръчителения брой процедури, които е добре да се направят при това заболяване е поне 10. Може да се наложи и нов лечебен цикъл от още 10 процедури в зависимост от резултата от лечението.
 

Методи на лечение:

Акупунктура /иглотерапия/
Тибетски вибрационен масаж
Рейки
Аурикулотерапия
Електроакупунктура
Вендузотерапия
Ароматерапия
Медомасаж
Китайски традиционен масаж
Моксотерапия
Китайска лечебна гимнастика
Тай дзи цюан
Юмейхомасаж
Билкотерапия
Масаж на стъпалата