Център по китайска медицина, масажи, рейки, акупунктура
     
 

Парализа на лицевия нерв /n.facialis/

Парализата на лицевия нерв се проявява с невъзможност за осъществяване на елементарни мимически действия като повдигане на веждата, пълно затваряне на окото, повдигане на устния ъгъл, както и с нарушение във вкусовото възприятие, слюнчената и слъзна секреция.

Това заболяване се среща сравнително често. Основен фактор за появата на парализата се явява вирусната инфекция и простудата. Поради това заболяването се среща най-често през студените месеци на годината и след експозиция на главата на студено - въздушно течение, отворен прозорец и т.н.

За това спомага и по-тесният canalis n.fasialis. Така в хода на инфекцията в канала, през който преминава нерва, настъпва оток, което води съответно до натиск върху нервните влакна и съдовете, които го кръвоснабдяват.

Много добре се повлиява от акупунктура, добре е да се започне възможно най-рано с нея, още в самото ночало на заболяването.

Препоръчителения брой процедури, които е добре да се направят при това заболяване е от 10 до 20 процедури. Понякога и повече в зависимост от тежеста на самото заболяване и неговата давност.
 

Методи на лечение:

Акупунктура /иглотерапия/
Аурикулотерапия
Вендузотерапия
Китайски традиционен масаж
Моксотерапия
Билкотерапия
Електроакупунктура