Център по китайска медицина, масажи, рейки, акупунктура
     
 

Нощно напикаване при деца /енуреза/

Късното напикаване при децата се нарича енуреза. Енурезата не е болест, а симптом. Тя може да се дължи на много причини.

Енурезата се предава по наследство. Осемдесет на сто от момчета и 10% от момичетата все още се напикават на дванайсетгодишна възраст. Повечето от тях престават да се напикават през юношеския период. В много от случаите напикаването се дължи на соматично заболяване. При много деца причината е незрялост на онази част от нервната система, която контролира пикочния мехур, и се предава по наследство, а при други - широк обхват от различни видове нервно напрежение. Напикаването често се дължи на комбинация от тези две причини.

Нощното напикване настъпва най-често един час след заспиване или наскоро преди събуждане. В редки случаи може да се повтаря няколко пъти през нощта. Най-често децата спят много дълбоко и не усещат напикаването. Родителите трябва да знаят, че всяко дете с упорито, неизчезващо след 3—4-годишна възраст нощно напикаване, се нуждае от лекарски преглед.

Много добре се повлиява това заболяване, чрез методите на китайската медицина. Препоръчителния брой процедури, които е добре да се направят при това заболяване е поне 15 до 20 процедури.
 

Методи на лечение:

Акупунктура /иглотерапия/
Рейки
Аурикулотерапия
Вендузотерапия
Ароматерапия
Китайски традиционен масаж
Моксотерапия